روانشناس خوب

معیارهای انتخاب  روانشناس خوب از دید مراجعه کنندگان :
روانشناس باید قابل اعتماد و اطمینان باشد .
روانشناس مناسب فردی است رازدار که حریم خصوصی برای شما قائل است . تمامی حرف ‌هایی که می ‌شنود همچون راز می ‌داند . روانشناس باید احساس اطمینان را به شما القا  کند که قرار نیست شخص سومی از محتویات این مصاحبه و گفت و گو اطلاع پیدا کند و حرف های شما جایی درز پیدا کند .
باید با بیمار خود صادق باشد .
یکی از دیگر از ویژگی ها ، صادق بودن وی با شما می باشد .
روانشناس به پاکسازی روان و همدلی  بپردازد .
روانشناس خوب شما را درک می کند و در هنگام صحبت با شما در مواقع لزوم احساس همدلی و نگرانی خود را بروز می دهد . روانشناس باید به شما این حس را منتقل  ‌کند که می‌ توانید صحبت ها، افکار، عقاید و احساسات شما که مدام توسط دیگران سرکوب شده است را بیان کنید و ارتباط مناسبی با روانشناس خود برقرار کنید و در نهایت احساس خوشایندی داشته باشید .
روانشناس خوب شنونده فعال است .
روانشناس خوب فردی است که در زمان انجام مصاحبه و صحبت با شما ، شما را در اولویت قرار می‌دهد تا به راحتی صحبت کنید و فضای کافی برای صحبت به شما می دهد . روانشناس باید بیشتر گوش ‌دهد و کمتر صحبت ‌کند و شنونده ای فعال می ‌باشد . شنونده ی فعال بودن بدین معناست که به صحبت های شما واکنش و فیدبک هایی داشته باشد و حرف های شما را با جان و دل گوش می دهد .
بهتر است نقاط مشترک با بیمار داشته باشد .
روانشناس خوب از جلسات اول با شما نقاط مشترک و احساس تفاهم دارد و شما به او اعتماد می‌کنید و یک نوع صمیمیت بین خود و وی احساس می کنید . وجود این تفاهم باعث می‌ شود راحت تر صحبت کنید و در نهایت تشخیص و درمان بیماری شما به بهترین شکل پیش رود .
روانشناس باید امید دهنده باشد .
روانشناس و همیشه بهتر شدن وضعیت شما امیدوار است . وی این حس امیدواری که قرار است شرایط بهتر شود را به صورت کلامی و غیر کلامی به شما القا می کند . روانشناس این کار را با لبخند زدن به شما ، تکان دادن سر به نشانه تایید صحبت‌ها و … انجام می ‌دهد .
روانشناس خوب با زبان بدن آشنایی دارد .
روانشناس خوب زمانی که با شما در حال صحبت کردن است ، رفتارها و حرکات شما را زیر نظر دارد و از آنجایی که با نشانه های زبان بدن آشنایی کافی دارد ، با بررسی حالات رفتاری ، شما را بهتر می‌ شناسد . همین امر باعث می‌ شود که روند تشخیص و درمان بیماری شما هرچه سریعتر اتفاق بیفتد .
روانشناس برای شما ارزش خاصی  قائل است .
بسیاری از افراد که به روانشناس برای حل مشکلات ، ناهنجاری ها و اختلالات خود مراجعه می ‌کنند ، مدام در جامعه مورد قضاوت های بی رحمانه قرار گرفته‌ اند.

روانشناس خوب فردی است که برای شما ارزش و احترام خاصی قائل است و شان شما را رعایت می‌کند و می‌ کوشد به بهترین شکل با احترام کامل صحبت های شما را گوش می دهد و شما را درک می کند و در حل مشکلات به شما یاری می رساند . همچنین روانشناس خوب هرگز شما را قضاوت نمی کند .
روانشناس  گفته های شما را ثبت می کند .
روانشناس خوب تمام صحبت ها ، گفته ها ، افکار ، عقاید و احساسات شما را به صورت یادداشت هایی در پرونده ثبت می‌ کند و به جزئیات آن تسلط دارد تا در جلسات آتی بتواند از نوشته‌ ها برای نتیجه‌ گیری ، تشخیص و درمان شما کمک بگیرد .
روانشناس خوب قدرت حل مسائل را دارد .
روانشناس خوب قدرت ، دانش و توانایی لازم برای حل انواع مشکلات شما را دارد و این حس را به شما القا می‌ کند که می تواند انتظارات و مشکلات شما را به بهترین شکل حل کند و نیازهای شما را برطرف کند .
باید مسئولیت پذیر باشد .
مسئولیت پذیری یکی از خصوصیات بارز یک روانشناس خوب است که بدین معناست که روانشناس بتواند یک رابطه به شکل صحیح با شما شروع کند و شام بتوانید به راحتی مسائل را با وی در میان بگذارید .
روانشناس خوب مسائل قانونی و اخلاقی را رعایت می ‌کند .
روانشناس خوب در حین برگزاری جلسات مصاحبه و مشاوره درمانی می ‌بایست مسائل قانونی و اخلاقی را رعایت کند و از یک نظام ارزشی و هنجاری مشخص در طی جلسات پیروی کند .
باید فضا را برای شما آماده  کند تا به راحتی صحبت کنید .
روانشناس خوب موقعیت و فضا را طوری آماده می ‌کند که فرصت بیان مطالب و مشکلات توسط شما وجود داشته باشد و بتوانید به راحتی و آزادانه با روانشناس خود ارتباط برقرار کنید . برای آماده کردن این موقعیت روانشناس می بایست نکات زیر را رعایت کند :

  1.  بیشتر گوش می‌ دهد و کمتر حرف میزند .
  2.  سوالات را واضح مطرح می ‌کند تا باعث گیجی و سردرگمی و اشتباه نشود .
  3.  شما را در پاسخ دادن راهنمایی نمی‌ کند که شما فقط برای جلب رضایت وی پاسخ صحیح و درست را بدهید .
  4. روانشناس خوب خوش برخورد است و روی خوش از خود نشان می دهد .
  5.  از پیام های کلامی و غیرکلامی که خسته کننده و ملال آور هستند می بایست پرهیز کند .
  6.  لحن کلامش مناسب و سرشار از برخوردهای مثبت است .
  7.  از پرسیدن یکسری سوالات و روند پرسش در اتاق خودداری می‌ کند . به عنوان مثال از پرسیدن سوال های بلند و طولانی خودداری می‌ کند . همچنین چند سوال را با هم دیگر نمی پرسد .
  8.  از لغات تخصصی در سوالات خود استفاده نمی‌ کند .
  9.  از پرسیدن سوالاتی که به جواب شما جهت می‌ دهد و راهنمایی کننده است خودداری می‌کند و محرزانه سوال نمی پرسد .

 

معیارهای روانشناس خوب از دید انجمن روانشناسی آمریکا :
انجمن روانشناسی آمریکابرای اعضای خود یک نظام نامه اخلاقی و حرفه‌ا ی را تعیین کرده است که شامل اصول عمومی و معیارهای اخلاقی می باشد .

معیارهای عمومی این نظام ‌نامه شامل موارد زیر می شود :
۱- صلاحیت :
روانشناس خوب می بایست معیارهای عالی صلاحیت را در کار خود رعایت کند . همچنین روانشناس می بایست از فنون و خدماتی استفاده کند که در آن ها آموزش دیده است و تخصص دارد .
۲- درستی و صداقت :
روانشناس  درستی و صادق را سر لوحه کار خود قرار می دهد و به دیگران احترام بگذارد . همچنین روانشناس می بایست مدام معلومات خود را ارتقا دهد و به تدریس مطالبی که در آنها تخصص دارد بپردازد .
۳- اصل مسئولیت پذیری علمی و حرفه ای :
روانشناس می بایست رفتارهای خود را با معیارهای علمی و حرفه ای مطابقت دهد و فردی مسولیت پذیر باشد . روانشناس خوب می بایست از روش های متفاوت ، برای رفع نیازهای افراد ، از اقشار مختلف استفاده کند .
۴- احترام به حقوق و شان مردم :
روانشناس خوب به ارزشمندی و شأن انسان ها احترام می گذارد و حقوق انسان ها را محترم می شمارد . روانشناس می بایست برای تمامی بیماران حریم خصوصی داشته باشد . همچنین روانشاس باید رازدار باشد و استقلال رای برای افراد قائل باشد . در کل روانشناس باید به گونه ای وظایف حقوقی خود را انجام دهد که با حقوق مراجعه کنندگان هماهنگی و مطابقت داشته باشد .
۵- توجه به تفاوت های انسان ها :
روانشناس فردی است که مراقب تمامی تفاوت‌های فرهنگی ، فردی و حتی نقش افراد در جامعه می باشد .

از این تفاوت ها می توان به سن ، جنسیت ، قوم و نژاد ، دین ، ملیت ، انواع معلولیت ، زبان گفتار ، گرایش های جنسی و موقعیت های اقتصادی و اجتماعی افراد اشاره کرد .
۶- توجه به رفاه دیگران :
روانشناس فردی است که در همه شرایط خواهان رفاه افرادی هستند که با آن ها مدام در حال تعاملات حرفه‌ای هستند . روانشناس خوب می‌ بایست حقوق و رفاه بیمار خود را در اقدامات حرفه ای خود در نظر بگیرد .
۷- مسئولیت پذیری اجتماعی :
روانشناس خوب می بایست دانش و تخصص خود را در زمینه کاری خود ارتقا دهد . همچنین باید مسئولیت حرفه ای خود را در جامعه و اجتماعات بالا ببرند .

معیارهای اخلاقی این نظام نامه به صورت زیر می باشد :

  • معیارهای کلی ارزیابی
  • روابط شغلی
  • ارزیابی
  • حفاظت از حریم خصوصی
  • تحقیق و انتشارات
  • این محتوا برای مشترکان ویژه است.

درباره‌ی amirarahimi

همچنین ببینید

خاطرات بد

چرا خاطرات بد را فراموش کنیم؟

تا حالا  فکر کردید خاطرات بد می تواند بر جسم و روح شما تاثیر منفی …

تست آنلاین

کسب درآمد

7

اخبار تصویری

چالش پیش روی نوجوانان
وقتی نیچه نگریست |امیر عباس رحیمی
https://amirarahimi.ir/%d8%b1%d9%88%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c-%d8%a7%da%af%d8%b2%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86%d8%b3%db%8c%d8%a7%d9%84-%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%88%d8%ac%d9%88%d8%af%db%8c/
روان درمانی اگزیستانسیالیسم
تولید محتوای روانشناسی
تولید محتوای اینستاگرام
آشنایی با نیازهای نوجوان
سواد عاطفی|امیر عباس رحیمی
سواد از نظر یونسکو
ترس از تاریکی
ساکت شو فقط کارت را انجام بده
شخصیت ENTP|روانشناس خوب

دوره های نوجوانی

error: برای کپی ،عضو سایت شوید