چرا وچگونه مراقبه کنیم؟امیر عباس رحیمی روانشناس خوب غرب تهران اگر میخواهید از نتایج و تأثیرات واقعی مراقبه آگاه و از فواید و مزایای آن بهرهمند شوید، باید خودتان آن را امتحان کنید.
شما بایدذهنی باز داشته باشید و قضاوت نکنید. مراقبه هیچ عارضه جانبی ندارد و پس از انجام آن نتایج را مشاهده خواهید کرد.
به گزارش ترجمان صبح، مدیتیشن یا مراقبه امروز به یکی از نیازهای انسان مدرن تبدیلشده است. انسانی که درگیر با چالشها و استرسهای روزانه و گسسته از بسیاری باورهای کهن به دنبال مأمنی برای تمدد اعصاب، آرامش و رسیدن به صلح درونی میگردد.
مراقبه ممکن است یک سنت باستانی باشد، اما بهعنوان راهکاری مؤثر در فرهنگهای سراسر جهان برای ایجاد حس آرامش و هماهنگی درونی تمرین میشود.
مراقبه با بسیاری از آموزههای مختلف مذهبی پیوند دارد، اما نه در مورد ایمان که بیشتر در مورد تغییر ادراک، پیدا کردن آگاهی و دستیابی به صلح است.
این روزها که زندگی با بحران همهگیر کووید ۱۹ پیش میرود و همه مردم نیاز بیشتری به کاهش استرس و مطالبه زندگی دارند، مدیتیشن بیشتر از همیشه محبوبیت پیدا کرده است.
امیر عباس رحیمی روانشناس خوب غرب استان تهران و مربی آموزش مدیتیشن و ریلاکس در مقاله «چرا و چگونه مراقبه کنیم» فواید مراقبه را می گوید.
فواید مراقبه از منظر مطالعات علمی
مراقبه یا مدیتیشن پس از جنگ دوم جهانی در اروپا و آمریکا موردتوجه قرار گرفت. از اوایل دهه ۸۰ میلادی نیز مطالعات و تحقیقات علمی برای بررسی تأثیرات مدیتیشن آغاز شد. این تحقیقات همچنان ادامهدارند و هر بار به نتایج جدیدی در تأثیرات و فواید مثبت مراقبه دست مییابند. برخی از تازهترین مطالعات و نتایج حاصله را در ادامه میخوانید.
کاهش استرس و اضطراب: بیشترین فایدهای که در مورد مراقبه وجود دارد کاهش و جلوگیری از استرس است. نتایج مطالعهای که توسط دانشگاه جورج تاون، ایالاتمتحده، در ژانویه ۲۰۱۷ انجامشده، نشان داده است که با انجام مدیتیشن و بهطور خاص بعد از تمرین تمرکز حواس، واکنشهای التهابی هورمونی مرتبط با استرس کاهش مییابد. شواهد فیزیولوژیکی این کار آزمایی بالینی اثبات کرد که مراقبه آگاهانه با اضطراب مبارزه میکند.
مطالعه دیگری که در ماه مه سال ۲۰۱۷ توسط محققان دانشگاه واترلو کانادا منتشر شد، نشان داد که فقط ۱۰ دقیقه مراقبه به افراد مضطرب کمک میکند تا تمرکز بهتری داشته باشند. این مطالعه تأثیر مراقبه را بر روی ۸۲ شرکتکننده که دچار اضطراب شدهاند، ارزیابی کرد. دریافت که “آگاهی از لحظه حاضر” موجب کاهش افکار مکرر و بیربطی میشود که نشانه اضطراب است.
تقویت سیستم ایمنی
این محتوا برای مشترکان ویژه است.
اجتماعی